Linkedin – 10 idees per potenciar la teva carrera professional

Linkedin és una xarxa social amb més de 150 milions d’usuaris a tot el món. El perfil d’usuari d’aquest lloc web són les empreses i els professionals.

Per utilitzar Linkedin ens hem de registrar com a usuaris i omplir les dades del perfil, que són, bàsicament, les dades del nostre currículum (dades personals, professió, formació acadèmica i formació complementària, experiència laboral, interessos, etc.). És molt important que el perfil estigui sempre actualitzat i que s’hi adjunti una bona foto.

Tenim dues opcions de registre a Linkedin:  Bàsica, que és gratuïta, i Premium, de pagament, amb la qual podrem utilitzar més funcions.

Un cop registrats ja ens podem començar a moure per la xarxa. Tenim les opcions següents:

Buscar contactes – Podem buscar contactes del nostre sector professional, clients, antics companys de la universitat, companys de feina …

Grups – A Linkedin s’han format molts grups de gent amb interessos comuns. Podem buscar els que més ens interessin i participar en els debats que es proposin, o inclús proposar-ne nosaltres. Hi ha grups oberts i grups en els quals per tal d’unir-nos, hem de presentar la nostra sol·licitud per formar part del grup, i l’administrador és qui decideix autoritzar o no la nostra petició d’admissió. També tenim l’opció de crear el nostre propi grup.

Feina – Linkedin també té un apartat de feines. Podem buscar directament les feines, però la mateixa aplicació ens farà suggerències de llocs de treball que ens podrien interessar segons el nostre currículum.

Bústia – Hi ha un servei de missatgeria entre usuaris, amb el qual podem enviar missatges o invitacions als nostres contactes sense haver d’utilitzar un servei extern.

Empreses – Linkedin té una pàgina d’empreses i fa suggerències d’empreses a seguir. Ens podem informar de canvis produïts a l’empresa, qui s’ha incorporat o ascendit a l’empresa i també informar-nos de possibles ofertes de treball. També hi ha una manera molt completa de cercar empreses (per ubicació, sector, tamany de l’empresa, etc.)

Adjunto la presentació de l’Anna Codina “Coneixes Linkedin. 10 idees per potenciar la teva carrera professional”, en la qual descobrireu altres possibilitats que ofereix aquesta xarxa social.

Agraeixo sincerament a l’Anna Codina l’autorització a publicar aquesta presentació.

Aquesta entrada s'ha publicat en Currículum, Internet, Recerca de feina, Xarxes socials i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari